Mitä minä voin tehdä?

1. Tykkää Reilusta Tampereesta ja Reilusta kaupasta Facebookissa

Facebookissa saat parhaiten tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja tempauksista sekä uutisista. Voit myös kommentoida juttuja tai lisätä sivuille löytämiäsi reiluun kauppaan liittyviä kiinnostavia uutisia, kuvia tai muuta sisältöä.

2. Anna palautetta lempikahvilassasi tai lähikaupassasi

Asiakaspalaute on tärkeää! Kysy Reilun kaupan vaihtoehtoa tilausta tehdessäsi ja jätä negatiivista tai positiivista palautetta tarpeen mukaan. Reilun kaupan tuotteiden saatavuus ei ole este, sillä kahviloihin ja ravintoloihin sopivia Reilun kaupan suurtalouskokoisia tuotteita on saatavissa kaikissa suurimmissa tukuissa. Myös moniin kahviautomaatteihin löytyy Reilun kaupan merkillä sertifioituja tuotteita. Reilua kahvia, teetä tai muita tuotteita on jo saatavilla useista tamperelaisista kahviloista ja ravintoloista.

3. Pidä reilu kahvitauko työpaikallasi

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia, ja jo yksistään työpaikkojen kahvihuoneissa nautitaan päivittäin miljoonia kahvi- ja teekupillisia. Kahvitauko tarjoaakin yksinkertaisen mahdollisuuden tehdä vaikuttavia valintoja. Reilu kauppa on myös helppo ja konkreettinen tapa viestiä positiivisista yritysarvoista niin työntekijöille kuin asiakkaille. Reilun kaupan kahvia ja teetä on tarjolla kaikissa päivittäistavaraketjuissa ja tukuissa, ja sitä on saatavilla myös useisiin työpaikoissa käytettäviin kahviautomaatteihin. Haasta työpaikkasi mukaan reiluihin kahvitaukoihin!

4. Toimi koulussasi, järjestössäsi tai urheiluseurassasi

Ota Reilun kaupan tuotteisiin siirtyminen ja sen edistäminen puheeksi koulussasi, järjestössäsi tai esimerkiksi urheiluseurassasi. Suomessa saatavilla olevien Reilun kaupan tuotteiden valikoima on nykyään erittäin monipuolinen, ja esimerkiksi urheiluseurat voivat siirtyä käyttämään Reilun kaupan palloja.

5. Toimi seurakunnassasi

Reilu kauppa ja seurakunnat sopivat arvoiltaan luontevasti yhteen: uskontojen sanoma oikeudenmukaisuudesta, ihmisarvon kunnioittamisesta ja tasa-arvosta toteutuu käytännössä Reilun kaupan järjestelmässä. Valtaosa Tampereen seurakunnista on jo siirtynyt käyttämään tilaisuuksissaan reilun kaupan tuotteita ja lähitulevaisuuden tavoitteena on saada kaikki seurakunnat ottamaan eettiset periaatteet huomioon omissa hankinnoissaan. Jokainen seurakuntalainen voi kannustaa omaa seurakuntaansa eettiseen kuluttamiseen ottamalla Reilun kaupan puheeksi seurakuntansa työntekijöiden kanssa. Seurakuntaan voi tilata Reilun kaupan esittelyn sekä esitteitä ja muuta lisätietoa oman kampanjoinnin tueksi Reilun kaupan edistämisyhdistyksestä (reilukauppa(at)reilukauppa.fi).

6. Liity Reilu Tampere -kampanjatiimiin

Voit myös liittyä Reilu Tampere -kampanjatiimiin ja tulla mukaan tekemään Tampereesta reilumpaa paikkakuntaa. Eettisen kaupan puolesta ry koordinoi Reilun kaupan vapaaehtoistoimintaa Tampereella (tampere(at)eetti.fi).