Naisten Pankki

Naisten Pankki kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein.                                                                                        

Toukokuussa 2007 Helsinkiin perustettu Naisten Pankki toimii myös Tampereella, jonne perustettiin ensimmäinen alueellinen Naisten Pankki vuonna 2008. Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, jonka voimavarana ovat aktiiviset vapaaehtoiset henkilöt, lukuisat osakkaat ja lahjoittajat.

Naisten Pankki on kerännyt nyt yli 1300 osakasta ja lahjoituksia on kertynyt noin viisi miljoonaa euroa. Kirkon Ulkomaanapu etsii ja toteuttaa hankkeet kehitysmaissa, hoitaa hallinnon ja myös varojen sijoittamisen. Hankkeita on tällä hetkellä 12 eri kehitysmaassa. Lisätietoja käynnistetyistä kohteista ja Naisten Pankin toimintaan osallistumisesta löytyy osoitteesta www.naistenpankki.fi.

Tampereella Naisten Pankki on ollut myymässä tuotteitaan, kuten Naisten Pankin kahvia ja heijastinkukkia, viiden viimeisen vuoden ajan muun muassa Tampereen Joulutorilla, Pispalan sottiisissa, Teatterikesässä ja Tapahtumien yössä. Lisäksi Naisten Pankki Tampere on osallistunut kaksi kertaa valtakunnalliseen Kävele naiselle ammatti-tapahtumaan. Paikallisen toiminnan koordinointia varten perustettiin vuonna 2010 Kehitysmaiden naisyrittäjyyden kannatusyhdistys ry, jonka puheenjohtajana toimii Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Tommi Rasila. Tampereen Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtajana toimii puolestaan vuorineuvos Kari Neilimo.