Tampereen seurakunnat

Tampereella Reilun kaupan kahvia käytetään kaikissa evankelisluterilaisissa seurakunnissa. Teiskon ja Kalevan seurakunnat ovat lisäksi saaneet Reilun kaupan seurakunta -arvonimen. Reilun kaupan seurakunnat kertovat reilusta kaupasta toiminnassaan ja toimivat positiivisena esimerkkinä sekä jäsenilleen että muille paikkakunnan asukkaille. Reilun kaupan suosiminen merkitsee seurakunnille tekoja yhteisvastuun puolesta.

Teiskon seurakunta sai ensimmäisenä Tampereen seurakuntayhtymän seurakunnista Reilun kaupan seurakunta -arvonimen vuonna 2007. Arvonimeen haluttiin sitoutua, koska reilun kaupan toimintatavat ja -tavoitteet sopivat hyvin seurakunnan arvomaailmaan ja niiden nähtiin hyödyttävän myös kuluttajia. Teiskossa Reilun kaupan seurakuntana toimiminen näkyy ja maistuu seurakunnan tilaisuuksissa. Tarjoiluissa käytetään Reilun kaupan kahvia, sokeria ja teetä. Seurakunnan tiloissa on myös jaossa Reilun kaupan esitteitä – ja tietysti seurakuntakodin seinällä komeilee Reilun kaupan seurakunta -kunniakirja. Syksyisin Reilun kaupan viikolla tempaistaan paitsi kahvihetkillä, myös täsmäiskuilla seurakunnan tilaisuuksissa. Esitteitä, teepusseja, ruusuja ja suklaata on jaettu mm. messussa, naisten jumpissa ja muissa tilaisuuksissa.

Kalevan seurakunnassa Reilun kaupan kahvia ja teetä tarjoillaan sunnuntaimessun jälkeen järjestettävillä kirkkokahveilla. Kahvin lisäksi tarjolla on keksiä tai seurakuntalaisten nyyttäriperiaatteella tuomia leivonnaisia. Myös kolmesti viikossa järjestettävissä Martan ja Marian kahvi- ja teetarjoilu -tilaisuuksissa nautitaan reiluja tuotteita ja kirkossa itse leivottua pullaa.

www.tampereenseurakunnat.fi

Myös Tampereen metodistiseurakunta on ollut Reilun kaupan seurakunta vuodesta 2007 alkaen. Seurakunta käyttää kirkkokahveillaan Reilun kaupan teetä ja kahvia. Tavoitteena on näin edistää maailman oikeudenmukaisuutta.